TAFE35: A kezdetek

Új, 35 részes sorozatunkban a Szentendrei Tavaszi Fesztivál 35 évadának emlékeiből villantunk fel pár epizódot. A COVID-19 forgószele 2021 tavaszán is elfújta programterveinket és vele együtt a Szentendrei Tavaszi Fesztivált, de szerencsére rengeteg szép tavaszi pillanatunk van az elmúlt évekből. 

Tavasszal a világ sok nagyvárosában rendeznek kulturális fesztivált. A Budapesti Tavaszi Fesztivált 1981-ben alapították, s a vidéki városok közül Szentendre elsőként csatlakozott a rendezvénysorozathoz 1985-ben, válaszolva az Országos Idegenforgalmi Hivatal kezdeményezésére. Képünkön a Szentendrei Tavaszi Napok ünnepélyes megnyitója a Tanácsházán (ma: Városháza), 1985-ben. A színpadon a Vujicsics együttes. A falon Szentendre korábbi címere látható. Forrás: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár helytörténeti gyűjteménye, https://pemete.blog.hu/. Fotó: Miser István.

 

Sorozatunkhoz ötleteket adott Gaján Éva könyvtáros, Kurdics Valéria és Göllner Judit, a fesztivál korábbi szervezői, a dokumentumgyűjtésben Pirmann Tamás, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár helytörténeti gyűjteményének könyvtárosa segített nekünk. Nagyon köszönjük!

??? #tafe35 #szentendreitavaszifesztival #tafe35 #szentendreitavaszifesztival